4 Kaşık Çorbası

4 Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- Tuz
- Sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- Tereyağı
- Nane
4 Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bakliyatları küçük bir tencereye alıp yıkayalım.
- Üzerine su ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra tekrar su ekleyip kaynatalım.
- Terbiyesi için;yoğurt, un,su ve yumurtayı bir kaseye alıp çırpalım.
- Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye yavaş yavaş döküp çırparak çorbaya ekleyelim.
- Tuzunu ekleyip biraz kaynatalım.
- Üzerine tereyağı ve nane kızdırıp dökelim.Afiyet olsun. 🍀.
4 Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
