4 Kaşık Çorbası

4 Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • Tuz
  • Sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane

4 Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bakliyatları küçük bir tencereye alıp yıkayalım.
  2. Üzerine su ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Piştikten sonra tekrar su ekleyip kaynatalım.
  4. Terbiyesi için;yoğurt, un,su ve yumurtayı bir kaseye alıp çırpalım.
  5. Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye yavaş yavaş döküp çırparak çorbaya ekleyelim.
  6. Tuzunu ekleyip biraz kaynatalım.
  7. Üzerine tereyağı ve nane kızdırıp dökelim.Afiyet olsun. 🍀.

4 Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kek
Limonlu Naneli Makarna
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Bisküvili Pasta
Zeytinyağlı Taze Fasulye
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |