Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım vanilya
  • Yarım kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet orta uzunluk elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel elmalarımızı rendeleyip içine şeker ve tarçını ek edip tavamızda suyunu çekene kadar kavuruyoruz ,soğuması için bir kenara alıyoruz.
  2. Kabımıza un hariç bütün materyalleri alıyoruz ,güzelce karıştırıyoruz .
  3. Daha sonra unumuzu ek ediyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  4. Hamurdan bir modül ayırıyoruz daha sonra yuvarlak halde tepsiye koyup çay bardağı ile bastırıp biçim veriyoruz.
  5. Üzerine elma sosumuzdan koyuyoruz ,ayırdığınız hamura un ek edip katı hale getirip üzerlerine rendeliyoruz.
  6. 180 derece fırında pişiriyoruz, afiyet olsun ☺️.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Gelin Pastası
Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Nefis Mantarlı Lavaş Omlet
Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)
Zebra Kek
Ev Yapımı Sucuk
Hdabla | © 2025 |