Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım vanilya
- Yarım kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet orta uzunluk elma
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel elmalarımızı rendeleyip içine şeker ve tarçını ek edip tavamızda suyunu çekene kadar kavuruyoruz ,soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Kabımıza un hariç bütün materyalleri alıyoruz ,güzelce karıştırıyoruz .
- Daha sonra unumuzu ek ediyoruz güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurdan bir modül ayırıyoruz daha sonra yuvarlak halde tepsiye koyup çay bardağı ile bastırıp biçim veriyoruz.
- Üzerine elma sosumuzdan koyuyoruz ,ayırdığınız hamura un ek edip katı hale getirip üzerlerine rendeliyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz, afiyet olsun ☺️.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




