Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)

Borcam Pastası (Pamuk Üzere Bayatlamayan Kekiyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Pastacı kreması için;

  • 1 ,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker (azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 60 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krema
  • Yarım su bardağı süt (kremayı çırpmak için)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Borcam Pastası (Pamuk Üzere Bayatlamayan Kekiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pastacı kreması için; muhallebisini hazırlayınız, pişirme kabınızın içine sütü nişasta ve unu koyup güzelce karıştırınız.
  2. Sonra ocağın altını açıp daima karıştırarak pişiriniz. Kıvam alıp göz göz olunca ocağın altını kapatınız. Vanilyayı ve tereyağını ekleyiniz uygun bir tabağa alıp ılıyınca üzerini streçle kapatınız ve buzdolabına koyunuz 1 buçuk 2 saat kadar bekletiniz.
  3. Soğuduktan sonra kremşanti sütle çırpınız hazırlamış olduğunuz muhallebiyi kaşık kaşık ekleyerek çırpınız kenara alınız.
  4. Kekin üretimi için; 3 tane yumurta, şekeri ve vanilyayı kar üzere oluncaya kadar çırpınız sonra sıvı yağını ve yoğurdu ekleyip spatulayla yavaş yavaş söndürmeden karıştırınız.
  5. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz ve onuda tıpkı halde spatulayla karıştırınız.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz, içinin çektiğini denetim etmek için kürdan testi yapınız.
  7. Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra üstüne yarım bardağı sütü her tarafına gelecek formda kaşıkla dökünüz.
  8. Soğuyan muhallebiyi pastanın üstüne döküp yayınız. Hindistan cevizi ve fıstıkla süsleyip buzdolabında 4 -5 saat soğuduktan sonra servise hazırdır.

Borcam Pastası (Pamuk Üzere Bayatlamayan Kekiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krem Şantili Mozaik Pasta
Vişneli Limonlu Kek (Videolu)
Buzluk Kurabiyesi
Bomba Kabak Helvası
Etli Kuru Fasülye
Waffle
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet