Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 petek kabartma tozu

Kekini ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Sonradan;

  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın, mayonez kıvamı olana kadar çırpın.
  2. Ardından vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyin ( unu eleyin )iyice çırpın.
  3. Hamuru tabanını yağladığınız borcuma boşaltın 185 derece evvelden ısıtmış olduğunuz sırtında yaklaşık 18 dakika pişirin.
  4. Pişen kekinizi fırından alarak soğumaya bırakın.
  5. Bir tencereye vanilya krem şanti hariç tüm tüm malzemele alarak pişirin kıvamı katılaşmaya başlayınca vanilyayı ilaca edip ocaktan alın ılımaya bırakın .
  6. Ilıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
  7. Ayrı bir kaseye süt ve şekeri alarak çırpın soğuyan kekinize kürdanla delikler açın ve üzerine sütü her yerine gelecek formda dökün.
  8. Kekiniz sütünü çektikten sonra muhallebisini üzerine dökerek düz bir biçim verin son olarak hindistan cevizi serpiştirin .
  9. 2 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  10. 2 saatin sonunda çıkarıp dilimleyin üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.

İşte bu kadar bence bu süper tatlıyı denemelisiniz 😋afiyet olsun.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malaga Pasta (Kare Borcamda) (Videolu)
Ezber Bozan Mozaik Pasta
3 Renkli Kek
Yumurtalı Sandiviç
Yaban Mersinli Brownie
Yoğurtlu Ispanak Mezesi
Hdabla | © 2025 |