El Açması Patatesli Börek

El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için: (bardak ölçüm 200 g)
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su (yavaş yavaş ekleyin, gerekirse arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet büyük soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabında un ve tuzu karıştırın,suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırın.
- Üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
- İç harcın hazırlanışı; patatesleri haşlayıp rendeleyin yahut çatalla ezin.
- Soğanı ince doğrayın ve bir ölçü yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Patatesleri ekleyip tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. soğumaya bırakın.
- Dinlenmiş bezeleri hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın.
- Üzerine yavaşça sıvı yağ sürün.
- Hamuru elinizle biraz daha çekerek inceltin.
- Aynı süreci üst üste gelecek biçimde 4 hamura yapıp üst üste dizin.
- Hazırladığınız patatesli iç harçtan hamurun ucuna uzunluktan boya doldurun.
- Hamuru rulo halinde sarın. Sarılan ruloları 3 cm genişliğinde kesin.
- Tüm bezeler için birebir süreci uygulayın ve fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta süt karışımı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında altı üstü kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
- Fırından çıkan böreği sıcak servis edin.
El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












