Orjinal Bolonez Soslu Makarna

Orjinal Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram kıyma
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik ( isteğe göre)
  • 1 paket çubuk makarna

Haşlamak için;

  • Yeteri kadar su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı

Üstü için;

  • 4-5. kısım maydanoz

Orjinal Bolonez Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanı ister doğrayın isterseniz benim üzere rendeleyiniz. Sarımsakları eziniz domatesleri rondodan geçiriniz. Rondo yoksa rendeleyebilirsiniz sonra uygun bir tavaya zeytin yağını koyunuz ocağın altını açıp soğanı koyup 1 -2 çeşit çeviriniz üzerine sarımsağı ekleyip soteleyiniz.
  2. Daha sonra kıymayı da tavaya ekleyerek rengi dönene kadar kavurunuz. Üzerine domates salçasını ,domates püresini. Baharatları, tuzu ve sıcak suyuda ek edip suyunu çekene kadar pişiriniz.
  3. Diğer yanda1 makarnayı haşlamak için tencereye suyu koyunuz içine 1 yemek kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip kaynatınız.
  4. Kaynayan suya 1 paket makarnayı ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayınız sonra makarnanın suyunu sürünüz. Üzerine bolenez sostan dökünüz güzelce karıştırınız ben üzerine maydanoz serperek süsledim siz dilediğiniz üzere servis yapınız.

Not :ben kekik sevmiyorum eklemedim. Daha detaylı tanımı instagramda sayfamda.

Orjinal Bolonez Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında)
Yumurtasız Krem Karamel
Püreli Misket Köfte
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı
Ekmek Üstü Yaz Lezzeti
Hdabla | © 2025 |