Ekşili Köfte (Gilikli) Yöresel Malatya’mın Yemeği

Ekşili Köfte (Gilikli) Yöresel Malatya’mın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2,5 su bardağı kadar ıslatmak için su
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta

Diğer materyaller için:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • ½ su bardağı yeşil mercimek (önceden haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 bardak kadar kuru biber evvelce haşlanmış
  • 2 adet kuru patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi yahut nar ekşisi
  • Tuz

Ekşili Köfte (Gilikli) Yöresel Malatya’mın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatın, şişmesini bekleyin.
  2. Yumurta, un ve tuzu ekleyip azar azar su ilavesiyle hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  3. Yanınıza bir kase ılık su alın. Nohut’ tan biraz büyük köfteler yuvarlayın.
  4. Tencereye yağı alın, yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
  5. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Kuru zerzevatları (önceden haşlanmışsa daha iyi) ve baharatları ekleyin. Ben evvelden haşladığım kuru biberleri ve patlıcanları sıcak hava fritözünde hafif kızartıp ekledim.
  7. Üzerine yaklaşık 6-7 su bardağı su ekleyin, kaynamaya bırakın. Su eği kaynadıkça gerekiyor.
  8. Kaynayınca mercimek, nohutu ve yuvarladığın köfteleri ekleyin.
  9. Köfteler pişince sumak ekşisi, nar ekşisi yahut limon ekleyin.
  10. 6-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun🥰.

Ekşili Köfte (Gilikli) Yöresel Malatya’mın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Gül Böreği
İçli Köfte Mardin-Urfa
Çilekli Muzlu Dondurma
Mercimek Köftesi
Sütlü Biber Kavurması
Üzümlü Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |