Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Helva için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı irmik

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sütlü şerbetimizi yapalım ,bir defa kaynattıktan sonra kenarıya alalım soğumaya bırakalım.
  2. Helvamızı yapmak için uygun bir tencereye tereyağ sıvı yağı alalım ,tereyağ eridikten sonra üzerine irmiği dökelim ve rengi yoğunlaşana kadar durmadan karıştıralım.
  3. Soğuyan şerbetimizi irmikle buluşturalım ve daima karıştırmaya devam edelim suyunu çekene kadar devamlı karıştırmalıyız.
  4. Kıvam aldıktan sonra üzerine havlu kağıt serelim 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  5. Dinlendikten sonra havlu kağıdı alalım bir sefer daha karıştıralım artık servis etmeye hazır 🥰.
  6. Sunum için uygun bir kasenin alt tabanına biraz helvamızdan koyalım kenarlarını taşırıp ortasını boş bırakalım ortasına sade dondurma ekleyip üzerini tekrar helvayla kaplayalım tabağa zıt çevirerek çıkarabilirsiniz 💕afiyet olsun 🌸.

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Yaprak Sarması (Videolu)
Krep Börek
Glutensiz Kfc Tadında Tavuk
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tarifi
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi
Avakado Salatası
Hdabla | © 2025 |