Dondurmalı İrmik Helvası
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Helva için;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı irmik
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sütlü şerbetimizi yapalım ,bir defa kaynattıktan sonra kenarıya alalım soğumaya bırakalım.
- Helvamızı yapmak için uygun bir tencereye tereyağ sıvı yağı alalım ,tereyağ eridikten sonra üzerine irmiği dökelim ve rengi yoğunlaşana kadar durmadan karıştıralım.
- Soğuyan şerbetimizi irmikle buluşturalım ve daima karıştırmaya devam edelim suyunu çekene kadar devamlı karıştırmalıyız.
- Kıvam aldıktan sonra üzerine havlu kağıt serelim 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlendikten sonra havlu kağıdı alalım bir sefer daha karıştıralım artık servis etmeye hazır 🥰.
- Sunum için uygun bir kasenin alt tabanına biraz helvamızdan koyalım kenarlarını taşırıp ortasını boş bırakalım ortasına sade dondurma ekleyip üzerini tekrar helvayla kaplayalım tabağa zıt çevirerek çıkarabilirsiniz 💕afiyet olsun 🌸.
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













