Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane)

Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler
- 450 gram hurma
- 4 yemek kaşığı badem
- 4 yemek kaşığı fındık içi
- 4 yemek kaşığı kaju
- 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- 50 gram antep fıstığı içi
Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hurmaları sıcak su ile 1 saat ıslatın akabinde suyunu süzün çekirdeklerini ayırın.
- Mutfak robotunun doğrayıcı kısmına badem fıstık fındık içi kaju yu atıp irice doğrayın.
- Doğranmış yemişleri derin bir kaseye koyun üzerlerine kabak çekirdeği ekleyip karıştırın.
- Hurmaları mutfak robotunun doğrayıcı kısmına atın hamur kıvamına gelene kadar doğratın.
- Hamur haline gelen hurmaları kasedeki kuruyemişlerin üzerine ekleyin karıştırın.
- İyice karıştırdıktan sonra 32 santimlik bir tepsiye ya da kalıba yayın.
- Ardından üzerine streç kapatın buzdolabına koyun.
- Servis yaparken dilimleyip servis edebilirsiniz.
Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
