Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane)

Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler

  • 450 gram hurma
  • 4 yemek kaşığı badem
  • 4 yemek kaşığı fındık içi
  • 4 yemek kaşığı kaju
  • 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 50 gram antep fıstığı içi

Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaları sıcak su ile 1 saat ıslatın akabinde suyunu süzün çekirdeklerini ayırın.
  2. Mutfak robotunun doğrayıcı kısmına badem fıstık fındık içi kaju yu atıp irice doğrayın.
  3. Doğranmış yemişleri derin bir kaseye koyun üzerlerine kabak çekirdeği ekleyip karıştırın.
  4. Hurmaları mutfak robotunun doğrayıcı kısmına atın hamur kıvamına gelene kadar doğratın.
  5. Hamur haline gelen hurmaları kasedeki kuruyemişlerin üzerine ekleyin karıştırın.
  6. İyice karıştırdıktan sonra 32 santimlik bir tepsiye ya da kalıba yayın.
  7. Ardından üzerine streç kapatın buzdolabına koyun.
  8. Servis yaparken dilimleyip servis edebilirsiniz.

Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çıtır Börek
Anneler Gününe Özel Yaş Pasta
Çikolatalı Kek (Yaş Pasta Tadında)
Patlıcan Mezesi
Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü)
Mercimek Köftesi (Vegan)
Hdabla | © 2025 |