Dondurma Tadında Limonlu Cub

Dondurma Tadında Limonlu Cub Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Alt katmanı için;

  • 1 paket yulaflı ya da petibör bisküvi (rondodan geçirilmiş)

Limon sosu için:

  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış olsun)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Renk vermesi için çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Dondurma Tadında Limonlu Cub Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, un, nișasta, șeker, yumurta sarısını tencereye alalım.
  2. Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  3. Ocaktan alıp vanilini ekleyip karıştıralım.
  4. Muhallebi soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar uzun uzun çırpalım.
  5. Su, limon suyu, șeker ve nişastayı küçük bir tencerede karıştıralım.
  6. Limonların beyazları gelmeyecek halde yalnızca kabuklarını rendeleyelim.
  7. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  8. Zerdeçal ekleyelim kaynadıktan sonra süzelim ve soğumaya bırakalım.
  9. Kapların tabanına rondodan geçirilmiş bisküvi serpiştirelim.
  10. Üzerine muhallebi koyalım.
  11. En üste limon sosunu dökelim.
  12. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
  13. Yaban mersini,nane ve limon eşliğinde süsledim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🌼💫🍋

Dondurma Tadında Limonlu Cub Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dört Bezeyle Ev Yapımı Cevizli Baklava (Çok Pratik)
Mantarlı Bulgur Pilavı
Mercimek Köftesi
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Peynirli Çıtır Börek
İrmikli Sütlü Tatlı (10 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2025 |