Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk

Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Tavuklar için:
- 500 gram tavuk göğsü
- 200 ml soda
- 1/2 (yarım) su bardağı mısır nişastası (200 ml’lik bardak ile ölçün)
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
- Kajun
- Sarımsak tozu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ (derin tencerede kızgın bol yağda kızartınca hiç yağ çekmiyor, sosu da üzerinde kalıyor)
Sos için:
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı sweet chili sos
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
- Susam
- Doğranmış yeşil soğan
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayın. Bir kaseye koyun.
- Üzerine sodayı dökün.
- 1-2 dakika bekletin, sonra un, nişasta, karbonat ve baharatları koyup karıştırın.
- Sos bütün tavuklara temas etsin.
- Bir yemek kaşığı yardımıyla tavukları tek tek derin kızgın yağa atarak kızartın.Sonra kenara ayırın.
- Bir tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin.
- İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyip, soteleyin.
- Üzerine soya sosu, sirke, sweet chili sos, sıcak su, pul biber ekleyip, karıştırın.
- Biraz pişince, ocağın altını kısık ateşe getirip balı ekleyip karıştırın.
- Kenara ayırdığımız tavukları, yeşil soğanları ve susamları ekleyin.
- Orta ateşte 1-2 dakika karıştırın.
- Sos bütün tavukları kaplayınca ocağı kapatın. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


