Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk

Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Tavuklar için:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 200 ml soda
  • 1/2 (yarım) su bardağı mısır nişastası (200 ml’lik bardak ile ölçün)
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kajun
  • Sarımsak tozu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ (derin tencerede kızgın bol yağda kızartınca hiç yağ çekmiyor, sosu da üzerinde kalıyor)

Sos için:

  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sweet chili sos
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • Susam
  • Doğranmış yeşil soğan

Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğrayın. Bir kaseye koyun.
  2. Üzerine sodayı dökün.
  3. 1-2 dakika bekletin, sonra un, nişasta, karbonat ve baharatları koyup karıştırın.
  4. Sos bütün tavuklara temas etsin.
  5. Bir yemek kaşığı yardımıyla tavukları tek tek derin kızgın yağa atarak kızartın.Sonra kenara ayırın.
  6. Bir tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin.
  7. İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyip, soteleyin.
  8. Üzerine soya sosu, sirke, sweet chili sos, sıcak su, pul biber ekleyip, karıştırın.
  9. Biraz pişince, ocağın altını kısık ateşe getirip balı ekleyip karıştırın.
  10. Kenara ayırdığımız tavukları, yeşil soğanları ve susamları ekleyin.
  11. Orta ateşte 1-2 dakika karıştırın.
  12. Sos bütün tavukları kaplayınca ocağı kapatın. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kakaolu Pop Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sadece Su İle Sütsüz Açma (Videolu)
Fırında Kuşbaşı Tavuk
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası
Şekersiz Granolalı Kek
Yulaf Bowl
Damak Çatlatan Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |