Peynirli Çıtır Börek

Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet günlük böreklik yufka
- 1 kalıp beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Artan sos
- Susam
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için verilen malzemeyi güzelce karıştırıp hazır edelim.
- Peyniri ezelim,ince kıyılmış maydanozu karıştırarak hazır edelim.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim.
- Yufkalardan bir adedini tezgaha serelim.
- Sos materyalinden yufkanın her yerine gelecek halde kaşıkla dökelim ve fırça ile sürelim.
- Üzerine peynirli harçtan serpelim, yanında kenarlarını 1 cm ice bükerek,çok sıkı olmayacak biçimde rulo yapalım, tepsiye yerleştirelim.
- Tepsinin kenarından sarkan kısmı kesip ,tepsiye alalım.
- Diğer yufkalarıda tıpkı biçimde yaparak bitirelim.
- Üzerine kalan sos ve ayırdığımız yumurta sarısını ek ederek böreklerin üzerine sürelim.
- Fazla gelen sosu böreklerin üzerine dökelim.
- 180 derecede evvelce ısınmış fırında, alt üst ayarda, istediğimiz üzere kızarana kadar pişirelim(pişirme müddeti yazdım fakat her fırının pişirme müddeti değişik olabiliyor).
- Tepsiyi fırından çıkaralım, soğuyunca dilimleyerek servis edebiliriz,ikram ettiğim herkesten tam not alan bu börek tanımını kaydedin ve uygulayın arkadaşlar çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun❤️🌺.
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




