Dört Bezeyle Ev Yapımı Cevizli Baklava (Çok Pratik)

Dört Bezeyle Konut Üretimi Cevizli Baklava (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik tuz
  • 5 su bardağı un (bardak ölçüsü 200ml)
  • 2 su bardağı çekilmiş çeviz

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzerin için:

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Açmak için:

  • 1 paket nişasta (fark etmez)

Dört Bezeyle Mesken Üretimi Cevizli Baklava (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç başka gereçleri alalım düzgünce çırpalım, unumuzu denetimli bir formda ekleyelim yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yeterlice yoğuralım.
  2. Hamurumuzu eşit 4 modüle bölelim, bir kabın içerisinde bezelerimizi koyalım üstünü örtelim 15-20 dakika dinlendirelim.
  3. Hamurumuz dinlenirken şerbetimizi hazırlayalım materyallerimizi tenceremizi alalım kaynayana kadar karıştıralım yarım limonumuzu da sıkalım 5-10 dakikada o denli kaynatalım soğumaya bırakalım.
  4. Dinlenen hamurumdan bir bezemizi alalım elimizde bastıralım havasıni alalım bir avuç nişasta dökelim üstüne altına da dökelim, bol nişasta ile açalım elimizi korkak alıştırmayalım yuvarlak ince hamur açalım kenarlarından bir el genişliğinde çizikler keselim detaylı fotoğraf paylaştım oradan da bakabilirsiniz.
  5. Açtığımız hamurun üstüne tekrardan nişasta dökelim, kestiğimiz çizikleri ortaya gelecek biçimde sağa kapatıp üstüne pudra şekeri sürelim solu da kapatıp pudra şekeri sürelim, her kapattığımız kata pudra şekeri sürelim kare bir hamur olacak dinlenmeye alalım üstünü kapatalım.
  6. Diğer bezeleri de tıpkı formda açalım yapalım nişastamızı bol kullanabiliriz arkadaşlar sonra dinlenen kare yağmurlarımızı tepsimiz genişliğinde açalım.
  7. Tepsimizi açtığımız hamurun ortasına koyalım hepimizin halinde hamurumuzu keselim tepsimizi yahut borcamımızı yağlayalım üzerine düz olan tabanı koyalım, kenardaki kesilen hamurları onun üzerine tamamlayalım.
  8. Tekrardan öbür yufkamızı açalım onu da birebir biçimde tepsimiz halinde keselim, bu kere birinci evvel kestiğimiz modülleri borcama dizelim üstüne tamamlayalım, düz olan yeri kesimlerin üzerine koyalım.
  9. 2 su bardağı cevizimizi eşit biçimde yayalım detaylı fotoğraf var arkadaşlar oradan bakabilirsiniz 2 beze alta 2 beze üstü olacak halde ayarlayalım.
  10. Diğer iki bezeyi de tıpkı formda bir düz bir düz hamur en alta 1 düz hamur enişte gelecek halde ayarlayalım kestiğimiz kesimleri her vakit ortaya koyuyoruz üst kısımları düz omur gelecek o denli ayarlıyoruz sonra bıçakla kenarlarını aşağıya bastıracak biçimde düzleyelim kenarları.
  11. Daha sonra istediğimiz formda dilimleyelim ben dikdörtgen borcama çapraz baklava halinde kestim tatlımızı kestikten sonra üstünü kapatıp bekletelim.
  12. Yağımızı eritelim yağımız eriyip ılıdıktan sonra parmağınızı yakmayacak ılık bir formda olduğunda tatlımızın üzerine eşit biçimde dökelim.
  13. 200 derecede fırından fırına farklılık gösterebilir fanlı fırını olanlar 180 derecede altı üstü kızarana kadar yavaş yavaş denetim ederek pişsin.
  14. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sonra şerbeti soğuk her yerine eşit formda dökelim soğumaya bırakalım afiyet olsun (üstü açık bir halde soğumasını bekleyin üstüne birşey örtmeyin yoksa hamur olur. Soğuduktan sonra üstünü kapata bilirsiniz).

Dört Bezeyle Konut Üretimi Cevizli Baklava (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Madam Kabak
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası
Kıbrıs Tatlısı
Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye)
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Kış Çayı Tarifi
Ramazan Tatlısı
Hdabla | © 2025 |