Dolgulu Köfte

Dolgulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma eti
  • Sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Orta uzunluk kuru soğan
  • Kuru maydanoz
  • Kekik
  • Köri baharatı
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 yemek kaşığı silmeye çok yakın un

Domates sosu için:

  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Salçayı açmak için su 1 kase kadar yahut 1-1,5 su bardağı su
  • Tuz

İçi için:

  • Kaṣar peyniri
  • Çeyrek kapya biber

Dolgulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte hamuru için gerekli gereçler birebir kaba konur ve yeterlice yoğurulur.
  2. Yoğurduktan sonra beze yapar üzere top biçimi verilir.
  3. 🛑Ben 10 adet köfte elde ettim, dilerseniz daha büyük modüller koparıp büyük köfte elde edebilirsiniz.
  4. İçine konulacak biber ve kaşar çok ince kesilir.
  5. 1 beze kıyma hamuru alınır, eli ile bastırılır, düz halini aldıktan sonra içersine kaşar ve biber konur.
  6. İç harcı katıldıktan sonra yeterlice her tarafı kapatılır. 🛑
  7. Çatlak yer var ise parmak ile sürtülür.
  8. Böylece tek tek köfteler içleri doldurulur.
  9. Çok doldurulursa kapatılması zorlaṣır.
  10. Uygun bir tavaya sıvı yağ eklenir ve köfteler tek tek alz üst çook hafif kızdıktan sonra fırın kabına alınır.
  11. Domates sosu için gereçler tıpkı kaba konur, karıṣtırılır ve köftelerin üzerine dökülür.
  12. 200 derece evvelce ısıtılmıṣ fırının orta kısmına konur.
  13. Köfteler kızardığında fırından alabilirsiniz. Deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun.

Dolgulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Smoothie
Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda)
Kadayıf Tatlısı
Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tarifi
Soğuk Baklava Çıtırr
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hdabla | © 2025 |