Dolgulu Köfte
Dolgulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma eti
- Sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
- Orta uzunluk kuru soğan
- Kuru maydanoz
- Kekik
- Köri baharatı
- 1 yemek kaşığı silme nişasta
- 1 yemek kaşığı silmeye çok yakın un
Domates sosu için:
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- Salçayı açmak için su 1 kase kadar yahut 1-1,5 su bardağı su
- Tuz
İçi için:
- Kaṣar peyniri
- Çeyrek kapya biber
Dolgulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte hamuru için gerekli gereçler birebir kaba konur ve yeterlice yoğurulur.
- Yoğurduktan sonra beze yapar üzere top biçimi verilir.
- 🛑Ben 10 adet köfte elde ettim, dilerseniz daha büyük modüller koparıp büyük köfte elde edebilirsiniz.
- İçine konulacak biber ve kaşar çok ince kesilir.
- 1 beze kıyma hamuru alınır, eli ile bastırılır, düz halini aldıktan sonra içersine kaşar ve biber konur.
- İç harcı katıldıktan sonra yeterlice her tarafı kapatılır. 🛑
- Çatlak yer var ise parmak ile sürtülür.
- Böylece tek tek köfteler içleri doldurulur.
- Çok doldurulursa kapatılması zorlaṣır.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ eklenir ve köfteler tek tek alz üst çook hafif kızdıktan sonra fırın kabına alınır.
- Domates sosu için gereçler tıpkı kaba konur, karıṣtırılır ve köftelerin üzerine dökülür.
- 200 derece evvelce ısıtılmıṣ fırının orta kısmına konur.
- Köfteler kızardığında fırından alabilirsiniz. Deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun.
Dolgulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








