Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta oda sıcaklığı
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt oda sıcaklığında
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç
  • Ceviz (elle kırılıyor istediğin kadar)
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çok düzgün çırpın hafif beyazlayana kadar. Sonra başka sıvıları tek tek ekleyip karıştıralım.
  2. Unu elekten geçirelim ve sıvı karışıma dökelim sonrasında vanilya kabartma tozunu ekleyip bir cins daha çırpalım.
  3. Havuçları uygunca rendeleyip elimizle suyunu sıkalım kek harcına katalım son olarak ben 1 su bardağı katıyorum bol ceviz sevdiğim için siz istediğiniz kadar ceviz koyun.
  4. Elinizle kırın cevizleri modülleri ağıza gelince daha beğenilen oluyor toz yapmayın.
  5. En son tarçını ekleyip kaşıkla karıştıralım karıştıralım.
  6. Kek kalıbını hafif yağlayın kolay çıkması için kalıba hamuru koyup 170 derece evvelden ısıtılmış fırına 40-45 dakika hiç kapağını açmadan pişirelim.

Resimde bir dilim eksik dayanamadım sizde umarım benim kadar dayanamazsınız:) afiyet olsun.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:1 Yumurta İle 8 Kase Krem Karamel
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli İslim Kebabı
Kuzu İncik
Tavuk Dünyası
Kuru Yufka (Bazlama)
Kısır
Fırında Hamsi Buğulama
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet