Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta oda sıcaklığı
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt oda sıcaklığında
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç
- Ceviz (elle kırılıyor istediğin kadar)
- 1 yemek kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çok düzgün çırpın hafif beyazlayana kadar. Sonra başka sıvıları tek tek ekleyip karıştıralım.
- Unu elekten geçirelim ve sıvı karışıma dökelim sonrasında vanilya kabartma tozunu ekleyip bir cins daha çırpalım.
- Havuçları uygunca rendeleyip elimizle suyunu sıkalım kek harcına katalım son olarak ben 1 su bardağı katıyorum bol ceviz sevdiğim için siz istediğiniz kadar ceviz koyun.
- Elinizle kırın cevizleri modülleri ağıza gelince daha beğenilen oluyor toz yapmayın.
- En son tarçını ekleyip kaşıkla karıştıralım karıştıralım.
- Kek kalıbını hafif yağlayın kolay çıkması için kalıba hamuru koyup 170 derece evvelden ısıtılmış fırına 40-45 dakika hiç kapağını açmadan pişirelim.
Resimde bir dilim eksik dayanamadım sizde umarım benim kadar dayanamazsınız:) afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
