Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun karıştırma kabına yarım çay bardağı zeytinyağını alalım.
  2. Üzerine yarım yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyelim.
  3. Ardından 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyelim.
  4. 1 tatlı kaşığı bal ekleyelim. (Siz dilerseniz bal eklemeyebilirsiniz. Ben ekledim. Eklemeden yapmıştım daha evvel lakin bal eklediğim daha hoş oldu).
  5. 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim.
  6. Tüm materyalleri tel çırpacak ile çırpalım.
  7. Kuşbaşından biraz irice doğranmış tavuk göğsünü ekleyelim karışımın içine, uygunca harmanlayarak karıştıralım. Vaktimiz varsa 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
  8. Yeşil biberleri şişe taklalık doğrayalım.
  9. Çeri domates varsa onları yoksa da olağan domatesleri 4 e keserek doğrayalım.
  10. Tavukları, domatesi ve biberleri şişlere dizelim.
  11. Tüm materyal bitene kadar bu sürece devam edelim.
  12. Hazırladığımız tavuk sisleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun ;).

Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İtalyan Limonlu Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis İrmik Topları
Etli Patlıcan Yemeği
Milföy Çanağında Tavuk
Kuru Fasulye Fava
Fırında Adana Tadında Kebap (Evde Lavaşla)
Nussecken Fındık Köşeleri
Hdabla | © 2025 |