Dereotu Kurabiye Poğaça

Dereotu Kurabiye Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 150 gram tereyağı ya da margarin (eritilmiş)
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Yarım demet dereotu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
Dereotu Kurabiye Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına; yoğurt, eritilmiş yap, tuz, çatalla ezdiğimiz beyaz peynir, 1 tam yumurta, 1 yumurta akı ekleyerek karıştırın (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
- Kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek tekrar karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş un ek edip yoğurun.
- Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, avuç içinde yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
- Hamur bitene kadar bu sürece devam edin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, isteğe bağlı çörek otu ve susam karışımı serpebilirsiniz.
- 170°c derece evvelden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Dereotu Kurabiye Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





