Dereotu Kurabiye Poğaça

Dereotu Kurabiye Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 150 gram tereyağı ya da margarin (eritilmiş)
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

Dereotu Kurabiye Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına; yoğurt, eritilmiş yap, tuz, çatalla ezdiğimiz beyaz peynir, 1 tam yumurta, 1 yumurta akı ekleyerek karıştırın (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
  2. Kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek tekrar karıştırın.
  3. Ardından yavaş yavaş un ek edip yoğurun.
  4. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, avuç içinde yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
  5. Hamur bitene kadar bu sürece devam edin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp, isteğe bağlı çörek otu ve susam karışımı serpebilirsiniz.
  7. 170°c  derece evvelden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.

Dereotu Kurabiye Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası
Karnabahar Kızartması (Karnabaharın En Güzel Hali)
Kereviz Sapı Çorbası
Rulo Börek
Triliçe
Kahveli Bisküvi
Hdabla | © 2025 |