4 Bezeli Yeni Nesil Baklava Tarifi

4 Bezeli Yeni Kuşak Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 adet yumurta
  • 80 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 buçuk su bardağı un (gerekirse yarım bardak daha eklenebilir)

Bezeleri açmak için:

  • Yarım kiloya yakın nişasta (buğday mısır farketmez ben buğday nişastası kullandım)

Üzerine dökmek için;

  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ.

Ara katlara;

  • 1 kase ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • 1-2 damla limon suyu

4 Bezeli Yeni Jenerasyon Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce koyu kıvamlı şerbet için tencereye su ve şekeri koyup ocağı açıp karıştırıyoruz.
  2. Sonra limonu katıp 20-25dk kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz bir gün evvelce de şeker hazırlanabilir buzdolabında bir gün beklerse kıvamı daha hoş oluyor, tatlı da şerbette soğuk olacak.
  3. Hamur için yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi katıp karıştırıyoruz.
  4. Sonra denetimli unu ek edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz hamurumuzu 4 beze yapıp 15-20dk dinlendiriyoruz.
  5. Bezemizi merdane yahut oklavayla nişasta serperek açabildiğimiz kadar açıyoruz (ben 60-70cm kadar açtım) üzerine çokça nişasta serptim ve elimle yayıp yufkanın her yerini nişastayla buladım.
  6. Yufkanın bir kenarından içeri yanlışsız katladım.
  7. Sonra karşı kenardan da içeri gerçek katladım her katladığım katın üstünü nişastaya buladım yan tarafları da ortaya yanlışsız katlayıp kare yapıyoruz sonra her kareyi sarf formunda köşelerinden ortaya katlıyoruz karşıt çeviriyoruz.
  8. Aynı süreçleri başka bezelere de uyguluyoruz.
  9. İlk hazırlayıp katladığımız bezeyi tepsimizin büyüklüğünde merdane yahut oklavayla büyültüyoruz yufkayı karşıt çevirip tepsimize yerleştiriyoruz ve üzerine ceviz serpiyoruz.
  10. Diğer bezeleri de tepsimiz kadar açıp tepsiye yerleştiriyoruz her bezeden sonra ceviz serpiyoruz son bezeyi yerleştirip baklavamızı istediğimiz üzere dilimliyoruz.
  11. Üzeri için tereyağını eritip üzerindeki köpüğünü alıyoruz ayçiçekyağı da içine katıp uygunca ısıtıyoruz kaşık kaşık baklavanın her yerine gelecek halde yağı döküyoruz.
  12. Önceden ısınmış 170-180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz benimki 1 saat, 20 dakikada pişti yani 80 dakikada pişti baklava soğuyunca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz afiyet olsun.

4 Bezeli Yeni Kuşak Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ek Gıda Dönemi Ara Öğün İncir
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Pamuk Pasta
Etsiz Çiğ Köfte
Labneli Muhallebi
Tart Kalıbında Muhallebisi Çikolatalı Kek
Fıstık Ezmeli Yulaflı Sağlıklı Atıştırmalık Toplar
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom