Dereotlu Mayasız Poğaça

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 5-6 su bardağı un
İçine;
- Peynir yada zeytin
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri karıştırın bir kabın içine alın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin çok sert bir kıvamda olmasın.
- Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra 30 kesime bölüp form verin.
- 15 dk tepsi mayası beklettikten sonra 200 derecede 15 dk ısıtılmış fırında 170 derecede 25-30 dakika denetimli pişirin.Afiyet olsun.
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



