Saçaklı Kadayıf

Saçaklı Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf
- Yarım paket hazır baklava yufkası
- 200 gram fındık içi
- 200 gram tereyağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Saçaklı Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şeker ve suyumuzu bir tencereye alıp kıvam alana kadar kaynatalım.
- Kadayıflarımızı elimizde ayrıştıralım.
- Hazır baklava yufkamızın bir adedini dört kesime bölüp kısa tarafına kadayıfımızı yufkanın dışına taşacak formda yerleştirelim.
- Ardından fındık içimizi ve tereyağımızı döküp saralım.
- Bu süreci tüm yufkalara uygulayalım.
- Ardından 180°’de uygunca kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız piştikten sonra 3- 4 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyip şerbetimizi dökelim.
- Tatlımızı yarım saat üstü kapalı bir formda dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Saçaklı Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
