Saçaklı Kadayıf

Saçaklı Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • Yarım paket hazır baklava yufkası
  • 200 gram fındık içi
  • 200 gram tereyağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Saçaklı Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şeker ve suyumuzu bir tencereye alıp kıvam alana kadar kaynatalım.
  2. Kadayıflarımızı elimizde ayrıştıralım.
  3. Hazır baklava yufkamızın bir adedini dört kesime bölüp kısa tarafına kadayıfımızı yufkanın dışına taşacak formda yerleştirelim.
  4. Ardından fındık içimizi ve tereyağımızı döküp saralım.
  5. Bu süreci tüm yufkalara uygulayalım.
  6. Ardından 180°’de uygunca kızarana kadar pişirelim.
  7. Tatlımız piştikten sonra 3- 4 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyip şerbetimizi dökelim.
  8. Tatlımızı yarım saat üstü kapalı bir formda dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Saçaklı Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç
Kereviz Dolması
Kaşık Salata
Buzlukta Sigara Böreği
Biberli Kuru Fasülye
Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet