Nohut Mezesi

Nohut Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağından az sıvı yağı
- Küçük bir kase kadar ince kıyılmış maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Nohut Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutu rondoda yada çatal ile düzgünce ezelim.
- Derince bir kap içerisine alıp üzerine sıvı yağ, maydanoz, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve baharatları ek edip karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağda kızdırdığımız pul biberli yağ karışımını dökerek servise sunabilirsiniz.
- Çayın yanına yakışan tanımlardan olup pratik ve de sağlıklı. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🍄.
Nohut Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






