Deniz Mahsulleri Salatası

Deniz Mahsulleri Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 50-100 gram karides
- 50-100 gram kalamar
- 50-100 gram midye
- 2-3 adet mantar
- 15-20 adet yeşil zeytin
- 4-5 yaprak aysberg
- 2-3 adet salatalık turşu
- 1 adet salatalık
- 1 adet çarliston biberi
- 1 adet köy biberi
- 1 adet konserve mısır
- Zeytinyağı
- Kaya tuzu
- Nane
- Kekik
- Parmesan yahut kasar peyniri
Deniz Mahsulleri Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karides, kalamar, midye ve mantarları yıkayalım, sonra bu gereçleri tepsiye dizip fırına verelim, 200* derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Bu sırada başka tüm zerzevatları yıkayalım ve akabinde dilimleyip tabağa alalım.
- Tabağa aldığımız sebzelerin üzerine hafif zeytinyağı gezdirip nane, kekik ve kaya tuzu ekleyelim.
- Ardından isteğe bağlı olarak parmesan yahut kaşar peynirini rendeleyip, ekleyelim.
- Son olarak fırından aldığımız gereçlerden karides ve midyeyi direk ekleyelim, mantar ve kalamarı ise doğrayıp salataya ekleyelim, karıştıralım.
Şimdiden afiyet olsun.
Deniz Mahsulleri Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





