Deniz Mahsulleri Salatası

Deniz Mahsulleri Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 50-100 gram karides
  • 50-100 gram kalamar
  • 50-100 gram midye
  • 2-3 adet mantar
  • 15-20 adet yeşil zeytin
  • 4-5 yaprak aysberg
  • 2-3 adet salatalık turşu
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet çarliston biberi
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet konserve mısır
  • Zeytinyağı
  • Kaya tuzu
  • Nane
  • Kekik
  • Parmesan yahut kasar peyniri

Deniz Mahsulleri Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karides, kalamar, midye ve mantarları yıkayalım, sonra bu gereçleri tepsiye dizip fırına verelim, 200* derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  2. Bu sırada başka tüm zerzevatları yıkayalım ve akabinde dilimleyip tabağa alalım.
  3. Tabağa aldığımız sebzelerin üzerine hafif zeytinyağı gezdirip nane, kekik ve kaya tuzu ekleyelim.
  4. Ardından isteğe bağlı olarak parmesan yahut kaşar peynirini rendeleyip, ekleyelim.
  5. Son olarak fırından aldığımız gereçlerden karides ve midyeyi direk ekleyelim, mantar ve kalamarı ise doğrayıp salataya ekleyelim, karıştıralım.

Şimdiden afiyet olsun.

Deniz Mahsulleri Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Rulo Çıtır Börek
Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet
Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle)
Boyoz Tadında Enfes Börek (Akşamdan Hazırlanan)
Yeşil Mercimek Salatası
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)
Hdabla | © 2025 |