El Açması Rulo Çıtır Börek

El Açması Rulo Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

İçi için ;

  • Rendelenmiş kaşar

Yufkaların ortası için;

  • 70 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Yufkaları açmak için;

  • Un

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta

El Açması Rulo Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt,su ,maya ve şekeri karıştırın.5 dakika bekletin.
  2. Üzerine tuzu sıvı yağı ekleyin ve akabinde unu azar azar ekleyip güzelce yoğurun, çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilmesi lazım.
  3. Hamuru yalnızca 10 dakika dinlendirin ve bezeleri ayırın.
  4. Bezeleri tek tek açın ve birinci bezi serin, üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökün, her yerine fırça ile yayın.
  5. Diğer yufkayı da üzerine ser ve rendelenmiş kaşarı üzerine serpin, birinci katı ortaya kadar getirin, başka katı da öteki ucuna kadar getirin.
  6. Ters çevirin, oklava yardımı ile yavaşça açmaya çalış sonra iki parmak genişliğinde hamuru kes rulo biçiminde sarın ve tepside yaklaşık 20 dakika bu halde oda ısısında beklesin.
  7. Üzerine bir örtü serelim ,hamur yeterlice mayalandıktan sonra üzerine yumurta sürelim .
  8. 180°’de üzeri kızarana kadar ve altı pişene kadar pişiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun💫.

El Açması Rulo Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Labneli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Kurabiyesi
Mantar Soslu Tavuk Köfte
Yedikçe Yedirten Tiramisu Tarifi (Büyük Borcamda)
Tartolet Tarifi
Orman Meyveli Kap Kek
Balkabaklı Magnolia (Videolu)
Hdabla | © 2025 |