Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet

Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı kaynar su yada tercihe nazaran et suyu

Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Siyez bulgurunu 1-2 saat evvelden ılık su ile ıslayalım.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım tencereye alalım tereyağını ekleyelim pembeleştirmeye başlayalım.
  3. Hafif pembeleşince üzerine nohutu ek edelim 1-2dk. Daha kavuralım.
  4. 2 saat suda bekleyen bulguru yıkayıp süzelim. Tencereye ek edelim 2-3dk. Kadar kavuralım.
  5. Üzerine bir bardak sıcak suyu yada et suyunu ekleyelim tuz ve baharatlarıda ek edelim karıştıralım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Yarım saat dinlendirelim.
  7. Sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.

Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Krem Şokola
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte (Pratik Dağılmayan)
Kırmızı Mercimekli Ekmek
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Çökertme Kebabı
Karpuzlu Soda
Portakallı Ve Yulaflı Kek
Hdabla | © 2025 |