Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (yarı yarıya tereyağı olabilir tamamı değil)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt (olmasa da olur fakat olsa hoş olur)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (buğday, mısır farketmez)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao (1 de olabilir markaya göre)
  • 2.5 su bardağı un (kıvama nazaran ölçüsü değişebilir)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yoğurt, yumurta, margarin ve sıvı yağı kabınızda karıştıralım. Daha sonra kakao pudra şekeri ve kabartma tozunu un 2 bardak ekleyerek kulak göğsünden daha yumuşak bir kıvam olacak formda karıştırıp hamur haline getirelim.
  2. Kıvama nazaran unun kalan kısmını daha fazlasını da ek edebiliriz. Katı olumca deva güç lakin yumuşak olunca unu azar azar ek ederek kıvam tutturabiliriz. 15 dk buzdolabında dinlendirmek kâfi.
  3. Cevizden az küçük kesimler alıp, yuvarlayıp hafif yassılaştırıyoruz. Bundan sonra iki formda devam edebiliriz. Birinde tabağa damla çikolatayı koyup hamuru banıp tepsiye almak yada en son elimizle form verdiğimiz kurabiyelerin üzerine ekebiliriz.
  4. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst ızgara ayarında 20 dk. pişirelim üzeri hafif çatlayabilir. Elimizle pişmiş mi denetim edebiliriz. Biraz yumuşak olur soğudukça kendine gelir fırında bekletmeye gerek yok fırının kapağını açıp soğumaya bırakabiliriz. Çok yumuşaksa 3-4 dk daha kalabilir fırında. Ben çok beğendim. Yapanların eline sıhhat afiyet olsun 🌺

Not:Damla çikolatadan hamurun içine de ekleyebiliriz çikolatası ağır oluyor mükemmel oluyor. Ben 40 adet kurabiye çıkardım.

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Erişte Salatası
Annemin Tarifiyle Patlıcan Kızartması
Bamya Çiçeği Çorbası
Iced Spanish Latte (İspanyol Usulü)
Kurban Etiyle Kavurma Tarifi (Videolu)
Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle)
Hdabla | © 2025 |