Crumble Kek

Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 2,5-3 su bardağı un (katı bir harç olacak)

İçerisine:

  • Vişne
  • Böğürtlen
  • Frambuaz vs
  • Beyaz çikolata
  • Sütlü çikolata

Üzerinde kıtır için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 4 yemek kaşığı un

Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ,sıvı yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Yumurta ve sütü ekleyip çırpın.
  3. Un,kabartma tozu,vanilya,tuz ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Harç katı olmalı.
  4. Muffin kalıbına harcı koyduktan sonra üzerlerine vişneleri ve beyaz çikolataları koyup hafif bastırıyoruz.
  5. Üzerindeki kıtırlar için, tereyağ,şeker ve unu elimizle yoğurup kum kıvamına getiriyoruz. Şayet o kıvama gelmediyse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  6. Kıtırları da harcın üzerine döküp,180 derece fırında 30-40 dk pişiyoruz.
  7. Fırınınıza nazaran mühlet değişebilir. Kürdanla denetim edin. Afiyet olsun.

Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Patatesli Yumurta
Dereotlu Mayasız Poğaça
Karides Tava
Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye
Tavuk Tava Tarifi
Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |