Crumble Kek

Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 limonun kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 2,5-3 su bardağı un (katı bir harç olacak)
İçerisine:
- Vişne
- Böğürtlen
- Frambuaz vs
- Beyaz çikolata
- Sütlü çikolata
Üzerinde kıtır için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı beyaz şeker
- 4 yemek kaşığı un
Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ,sıvı yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurta ve sütü ekleyip çırpın.
- Un,kabartma tozu,vanilya,tuz ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Harç katı olmalı.
- Muffin kalıbına harcı koyduktan sonra üzerlerine vişneleri ve beyaz çikolataları koyup hafif bastırıyoruz.
- Üzerindeki kıtırlar için, tereyağ,şeker ve unu elimizle yoğurup kum kıvamına getiriyoruz. Şayet o kıvama gelmediyse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kıtırları da harcın üzerine döküp,180 derece fırında 30-40 dk pişiyoruz.
- Fırınınıza nazaran mühlet değişebilir. Kürdanla denetim edin. Afiyet olsun.
Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



