Karides Tava

Karides Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo jumbo karides
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Karides Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş karideslerimizi yıkayıp güzelce süzüyoruz. Tereyağımızı uygun bir tavaya alıyoruz.
- Erimiş olan tereyağına sıvı yağımızı ekliyoruz sarımsaklarımı rendeleyip tavaya alıyoruz hafif kavuruyoruz, karideslerimizi, karabiber ve tuzumuzu ekliyoruz güzelce karıştırıp uygun bir kapak kapatıyoruz.
- Yüksek ateşte orta ara karıştırarak 10 dakika bu biçimde kapağı kapalı pişiriyoruz. 10-15 dakika da kapağı açık formda pişiyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Karides Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

