Dereotlu Mayasız Poğaça

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 5-6 su bardağı un

İçine;

  • Peynir yada zeytin

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçleri karıştırın bir kabın içine alın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyin çok sert bir kıvamda olmasın.
  3. Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra 30 kesime bölüp form verin.
  4. 15 dk tepsi mayası beklettikten sonra 200 derecede 15 dk ısıtılmış fırında 170 derecede 25-30 dakika denetimli pişirin.Afiyet olsun.

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sebze Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
Muzlu İrmikli Kek
Nevzine Kayseriden
Ağlayan Kek
Sucuklu Spagetti
Bisküvi Tadında Kurabiye
Hdabla | © 2024 |