Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı ezilmiş ve ufalanmış ceviz içi
  • 3 adet kırmızı tatlı elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Hamuru için;

  • 1 paket (10 gram) kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 250 gram tereyağ yahut pasta yağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (5 gram) vanilya
  • 1 çay bardağı yoğurt (1-2 su bardağı)
  • 1 adet yumurta

Üzer için;

  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; elmaları soyup rendeleyelim. Tavada şekerle birlikte suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra tarçını ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için; derin bir kaba tereyağını yahut pasta yağını ya da margarini (artık hangi yağı kullanıyorsanız), sıvı yağı, yoğurdu, pudra şekerini ve yumurtayı alalım. Güzelce karıştıralım. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Unu eleyerek ve azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Şekil vermek için; hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım yahut merdaneyle açıp su bardağının ağız kısmıyla keselim. Ortasına harç koyup kapatalım. Fırın tepsisine dizelim.
  4. Pişirmek için; evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  5. Servis için; kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.

Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mini Cookie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Sarma Kebabı
Vişneli Tart Kek
Kabak Graten
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Anne Sütünü Arttıran Ekmek Üstü Kahvaltı
Waffle
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet