Çirişotu Yemeği
Çirişotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo çirişotu
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Çirişotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı tencereye alalım,soğanı yemeklik,sarımsağı rendeleyip ekleyip karamelize olana kadar kavuralım.
- Salçayı ve toz biberi ek edelim salçanin kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Küçük boyutlarda kestiğimiz çiriş otunu ekleyelim.
- Kendi suyunu çekene kadar orta ara karıştırarak kavuralım bir 10 dk kadar.
- Pirinçi ek edip tuzunu serpistirelim,sıcak suyunu ek edelim.
- 20 dk kadar orta ateşte pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurt eşliğinde çok da hoş oluyor. Afiyet olsun. Sevgiler.
Çirişotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













