Çirişotu Yemeği

Çirişotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çirişotu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Çirişotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tencereye alalım,soğanı yemeklik,sarımsağı rendeleyip ekleyip karamelize olana kadar kavuralım.
  2. Salçayı ve toz biberi ek edelim salçanin kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Küçük boyutlarda kestiğimiz çiriş otunu ekleyelim.
  4. Kendi suyunu çekene kadar orta ara karıştırarak kavuralım bir 10 dk kadar.
  5. Pirinçi ek edip tuzunu serpistirelim,sıcak suyunu ek edelim.
  6. 20 dk kadar orta ateşte pişirelim.
  7. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde çok da hoş oluyor. Afiyet olsun. Sevgiler.

Çirişotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı
Maraş Usulü Kuru Dolma
Pastane Usulü Şekerpare
Kolay Pankek Pasta Tarifi
İrmik Topları
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |