Kendini Kuruvasan Sanan Börek

Kendini Kuruvasan Sanan Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sos için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su yahut soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çimdik tuz

Yufkaların ortasına serpiştirmek için;

  • 3 kaşık nişasta

İçine;

  • Peynir (istediğiniz bir gereç koyabilirsiniz)

Kendini Kuruvasan Sanan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapılış 1 tereyağı eritelim sos materyallerini karıştıralım.
  2. 2 yufkanın birisini serelim sos materyalini gezdirelim her yerine yayalım nişasta serpiştirelim 2. yufkayıda onun üzerine serelim.
  3. Aynı süreci 2. yufkayada yapalım. 3. yufkayı’da üzerine serelim sos gerecini yeterlice yayalım 3. Yufkanın üzerine nişasta serpmiyoruz, yufkayı 8 bölüyoruz peyniri koyup gevşek gevşek sarıyoruz.
  4. Sonra buzluğa kaldırıp istediğimiz vakit çıkartabilirsiniz. Böreklerimizi buzluktan çıkartınca suya tutup tepsiye dizelim kalan sos materyalini çokça sürelim fırına verelim.
  5. Fan ayarında 170 derece pişirelim üzeri kızarınca 150 derecede pişirelim.

Kendini Kuruvasan Sanan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Muffin
Sade Kakaolu Kek
Profiterol
Magnolia
Meyve Salatası( Sunum)
Fırında Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |