Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tarifi

Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • Yarım limonunun suyu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, karıştırıyoruz.
  2. Unu da ekliyoruz.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Buzdolabında 20 dk dinlendiriyoruz.
  5. Sonra alıp ceviz büyüklüğünde kesimler yapıyoruz.
  6. Hafif yağlı tepsiye dizip 180 derecede fırınlıyoruz.

Limonlu (Çatlak) Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Baileys Dondurma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Sebze
Patlıcan Sarma
Evde Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Dondurmalı Künefe
Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ)
Limonata
Hdabla | © 2024 |