Bayram Yuvalaması

Bayram Yuvalaması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr hazır yuvalama
- 700 gr kuzu et
- 300 gr nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
Yoğurt için
- 500 gr süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un silme
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz silme
Sosu için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı kuru nane
Bayram Yuvalaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Et kuşbaşı formunda doğranır, yıkanıp düdüklü tencereye bırakılır,.
- Üzerine nohut yıkanarak tuz ile birlikte ek edilir, kaynamaya bırakılır.
- Düdüklüden ses gelince 15 dk daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Düdüklü denetimli açılarak nohut denetim edilir pişmişse yuvalama ek edilir orta ateşte tekrar ocağa bırakılır 5 dk kaynatılır.
- Diğer yandan yoğurt için olan tüm materyaller uygun bir tavanın içinde soğuk halde çırpılır üzerine nohut ve et karışımının suyundan bir su bardağı kadar eklenir kısık ateşte ocağa alınır.
- Sürekli karıştırarak pişmesi sağlanır fokurdamaya başladıktan bir dk sora altı kapatılır.
- Yuvalama, et, nohut ek edilir karıştırılır.
- Bir tavanın içinde yağ ve nane, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur ve yemeğin üzerine gezdirilir. Yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun😊
Bayram Yuvalaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









