Bayram Yuvalaması

Bayram Yuvalaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr hazır yuvalama
  • 700 gr kuzu et
  • 300 gr nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme

Yoğurt için

  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un silme
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz silme

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kuru nane

Bayram Yuvalaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Et kuşbaşı formunda doğranır, yıkanıp düdüklü tencereye bırakılır,.
  2. Üzerine nohut yıkanarak tuz ile birlikte ek edilir, kaynamaya bırakılır.
  3. Düdüklüden ses gelince 15 dk daha kaynatılıp altı kapatılır.
  4. Düdüklü denetimli açılarak nohut denetim edilir pişmişse yuvalama ek edilir orta ateşte tekrar ocağa bırakılır 5 dk kaynatılır.
  5. Diğer yandan yoğurt için olan tüm materyaller uygun bir tavanın içinde soğuk halde çırpılır üzerine nohut ve et karışımının suyundan bir su bardağı kadar eklenir kısık ateşte ocağa alınır.
  6. Sürekli karıştırarak pişmesi sağlanır fokurdamaya başladıktan bir dk sora altı kapatılır.
  7. Yuvalama, et, nohut ek edilir karıştırılır.
  8. Bir tavanın içinde yağ ve nane, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur ve yemeğin üzerine gezdirilir. Yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun😊

Bayram Yuvalaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa Süt Helvası Tarifi
Brokoli Salatası
Mayasız Pişi
Unsuz Yulaflı Dereotlu Peynirli Poğça
Ayranlı Tereyağlı Kek (Videolu)
Çıtır Patates
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found