Chia Puding (Yaban Mersinli)

Chia Puding (Yaban Mersinli) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı chia tohumu
  • 1 su bardağı süt (badem, hindistan cevizi, inek vs.)
  • Yarım su bardağı taze yahut donmuş yaban mersini
  • 1 tatlı kaşığı bal / akçaağaç şurubu

Süslemek için:

  • Yaban mersini
  • Badem
  • Granola yahut müsli

Chia Puding (Yaban Mersinli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, akçaağaç şurubu ve yaban mersinini blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Karışımın içine chia tohumunu ekleyip güzelce karıştırın.
  3. 5 dakika bekletin, tekrar karıştırın. Kapağını kapatın ve buzdolabına alın.
  4. En az 4 saat, tercihen gece boyunca buzdolabında bekletin. (ne kadar çok beklerse o kadar hoş bir kıvam alır. ).
  5. Kaseye aldığınız pudingin üzerine yaban mersini ,granola ve bademle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋

Süslemek için materyalleri çeşitlendirebilirsiniz.

*** daha tatlı olsun isterseniz içine biraz da muz ekleyebilirsiniz.***

Chia Puding (Yaban Mersinli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)
Havuçlu Elmalı Kek
Kivi Soslu Kurabiye Tarifi
İrmik Helvası (Tutmama Şansı Yok)
Cevizli Lokum
Zeytinyağlı Dolma Biber
Hdabla | © 2025 |