Chia Puding (Yaban Mersinli)
Chia Puding (Yaban Mersinli) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı chia tohumu
- 1 su bardağı süt (badem, hindistan cevizi, inek vs.)
- Yarım su bardağı taze yahut donmuş yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı bal / akçaağaç şurubu
Süslemek için:
- Yaban mersini
- Badem
- Granola yahut müsli
Chia Puding (Yaban Mersinli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, akçaağaç şurubu ve yaban mersinini blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Karışımın içine chia tohumunu ekleyip güzelce karıştırın.
- 5 dakika bekletin, tekrar karıştırın. Kapağını kapatın ve buzdolabına alın.
- En az 4 saat, tercihen gece boyunca buzdolabında bekletin. (ne kadar çok beklerse o kadar hoş bir kıvam alır. ).
- Kaseye aldığınız pudingin üzerine yaban mersini ,granola ve bademle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋
Süslemek için materyalleri çeşitlendirebilirsiniz.
*** daha tatlı olsun isterseniz içine biraz da muz ekleyebilirsiniz.***
Chia Puding (Yaban Mersinli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









