Zeytinyağlı Dolma Biber

Zeytinyağlı Dolma Biber Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet dolmalık biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 1 rendelenmiş domates
- 1 bardak yıkanmış suyu süzülmüş pirinç
- 1 küçük paket dolmalık fıstık
- Yarım fincan kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Yarım demetten az maydanoz
Üstüne kapak yapmak için;
- 1 adet domates
Zeytinyağlı Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ tavaya eklenir kızınca ince yemeklik doğranan soğan ek edilir.
- Rendelenmiş domates eklenir. Pirinçler eklenir ve biraz kavrulur.
- Dolmalık fıstık, kuş üzümü,nane,karabiber,tarçın,şeker,tuz, kurunane eklenir ateşten alınır. Sonra ince doğranan maydanoz eklenir.
- Dolmalık biberler yıkanır kapakları kesilip içi temizlenir. (altına kürdanla bir delik açın).
- Yarısına kadar hazırlanan içten doldurulur( pirinçler pişerken şişeceği için çok tıka basa doldurmayalım)
- Domates dilimleriyle kapak yapılır, tencereye dizilir.
- Tencerede üstüne yağ gezdirilir ve suyu eklenir yavaş yavaş 20 -25 dakika da pişirilir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Dolma Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



