Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)

Zeytinyağı Sarma Tanımı (Tokat Yapraklı) İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım kilo tokat yaprağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı 7 türlü
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı biber salçası
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sarmaların üstüne çıkacak kadar sıcak su
Zeytinyağı Sarma Tanımı (Tokat Yapraklı) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinç ve bulguru güzelce yıkıyoruz, içine kıydığımız kuru soğan ve maydanozu ek ediyoruz .
- Salçamızı ekleyip üzerine zeytinyağı ve tüm baharatları koyarak güzelce yoğuruyoruz .
- Daha sonra yapraklarımızı açıp bir ölçü harç koyup ince ince sarıyoruz .
- Tenceremize diziyoruz, üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz birkaç dilim limonu kaynamış suyu da koyarak 1 saatlik pişirmeye bırakıyoruz (önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz)
- Bittikten sonra servis yapıp dilediğimiz yan eserlerle yiyebilirsiniz. ( sarmalar kabarmasın diye üstüne sarma taşı ya da bir tabak koyuyoruz) afiyet olsun.
Zeytinyağı Sarma Tanımı (Tokat Yapraklı) Fotoğraflı Yapılışı



