Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)

Zeytinyağı Sarma Tanımı (Tokat Yapraklı) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım kilo tokat yaprağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı 7 türlü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sarmaların üstüne çıkacak kadar sıcak su

Zeytinyağı Sarma Tanımı (Tokat Yapraklı) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinç ve bulguru güzelce yıkıyoruz, içine kıydığımız kuru soğan ve maydanozu ek ediyoruz .
  2. Salçamızı ekleyip üzerine zeytinyağı ve tüm baharatları koyarak güzelce yoğuruyoruz .
  3. Daha sonra yapraklarımızı açıp bir ölçü harç koyup ince ince sarıyoruz .
  4. Tenceremize diziyoruz, üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz birkaç dilim limonu kaynamış suyu da koyarak 1 saatlik pişirmeye bırakıyoruz (önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz)
  5. Bittikten sonra servis yapıp dilediğimiz yan eserlerle yiyebilirsiniz. ( sarmalar kabarmasın diye üstüne sarma taşı ya da bir tabak koyuyoruz) afiyet olsun.

Zeytinyağı Sarma Tanımı (Tokat Yapraklı) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Labneli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç
Dr. Oetker Pastası
Bahar Pilavı
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Açma Kete(Kat Kat Aç Lezzette Zirveyi Aş) (Videolu)
Köfteli Patates Yemeği (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |