Havuçlu Elmalı Kek

Havuçlu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk havuç
  • 1 adet küçük elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı (silme) toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Havuçlu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havucu ve elmanın kabuğunu soyup doğrayın.
  2. Rondoya koyun, yumurtaları, yağı ve şekeri ilave edin. Rondoyu çalıştırıp gereçleri çekin.
  3. Karışımı yoğurma kabına alın. Kuru materyalleri ekleyip mikserle karıştırın.
  4. Karışımı kek kalıbına boşaltın.
  5. 180°c de evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin.
  6. ! Birinci 15dk fırın kapağını açmayın. Üstü kızardıktan sonra denetimli pişirin.Afiyet olsun.

Havuçlu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)
Fırında Çıtır Mantı
Lorlu Kek (Videolu)
Evde Soğuk Kahve
Zencefilli Kurabiye
Profiterol(Kolay Yapım)
Hdabla | © 2025 |