Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram pudra şekeri
- 150 gram tereyağı
- 100 ml sıvı yağ
- 500 gram un
İç materyali:
- 4 adet büyük uzunluk kırmızı elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaları rendenin iri tarafından rendeleyin ve şekerle bir arada bir tavanın içinde soteleyin.
- Suyunu çekmeye yakın dövülmüş cevizleri ek edin ve yeterlice suyunu çektirin ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan elmalı harca tarçını ek edip uygunca karıştırın.
- Hamur için tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın.
- Homojen olan karışıma unu yavaş yavaş ekleyin özlü bir hamur yapın, hamurunuzu streçe sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp merdane yardımıyla ince uzun açın, içine elmalı harçtan koyup rulo biçiminde sarın.
- Kenarlarının düzgün olması için bıçakla incecik kesin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 190°c fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin afiyet olsun 🌷🌷🌷.
Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











