Pancar Yaprağı Kavurması

Pancar Yaprağı Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet pancarın saplı yaprağı
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı su
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Pancar Yaprağı Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağı tencereye koyuyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsakları ek edip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra yıkayıp doğradığımız pancar yapraklarını ek ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Kendi suyunu çektikten sonra yarım çay bardağı su ek ediyoruz.
  4. Suyunu çekince baharat ve tuzları ek edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pancar Yaprağı Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Keki
Katkısız Pembe Muhallebi
Trabzon Gevreği
Havuçlu Patates Topları (Pratik)
Patatesli Börek
Mantar Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |