Cevizli Baklava

Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket 800 gr baklava yufkası
  • 400 gr ceviz içi (robotta ince ince çekilcek)

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için

  • 250 gram teremyağ gurme kaymaklı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklava yufkasını açıp tepsinizin uzunluğunda keselim ,kestiğimiz modülleri bir kenara alıp bekletelim.
  2. Şerbetimiz kaynayınca  10 dakika daha kaynatalım.
  3. Tepsinizin altını hafifden yağlayalım.
  4. Yufkamızı ikiye ayıralım (40 tane yufka var içinde).
  5. Yağladığımız tepsimizin içine 2şer 2şer dizelim ,her 2 kat ortasına erittiğimiz yağdan sürelim az az.
  6. Kestiğimiz kesim yufkaları alt kısma yerleştirelim ortasına ceviz içlerimizi katalım.
  7. Kalan  yufkamızı da birebir biçimde dizip yağlalım.
  8. Baklavamızı keselim üzerine kalan teremyağımızı dökelim ve tekrardan kestigimiz yerlerden bir daha geçelim.
  9. 180 derecelik fırında denetimli biçimde alt üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Pişen tatlımın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetimde ılık bir halde döküp 4-5 saat dinlendirip servis edelim.

Cevizli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Omaç ( Sivas Yöresinden)
Köfteli Hünkar Beğendi
Tam Kıvamında Anne Keki
Çikolatalı Fudgy Kek
Milföy Waffle
Domatesli Fit Ekmek Üstü Kahvaltı Tarifi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet