Bol Soslu Karakız Keki

Bol Soslu Karakız Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Çikolata sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Karakız Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek harcımızı hazırlıyoruz.
- Sırasına nazaran yumurta ile şekeri düzgünce çırpalım akabinde kalan materyalleri tek tek ilave edip çırpalım.
- Kek harcımız hazır olunca dikdörtgen biçimindeki bir borcamı yağlayıp dökelim ( sıvı yağ ile yağladığınız kalıpların üzerine toz şeker de serpin böylece kekiniz asla yapışmayacaktır) 180°c fırında alt-üst pişirelim.
- O esnada sosumuzu hazırlayalım sos için gerekli olan tüm materyalleri bir tencerede çırpalım akabinde ocağa alıp kaynamaya başlayınca kapatalım.
- Pişen keki eşit kesimlere bölelim ve her bir modülünü çatal yardımıyla delelim ki sosumuzu yeterli çeksin.
- Ardından birinci sıcaklığı giden kekin üzerine ılık sosumuzu da dökelim ve üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗✨.
Bol Soslu Karakız Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








