3 Renkli Sütlü Tatlı

3 Renkli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çikolatalı muhallebisi için;
- Hazırlanan muhallabinin yarısı
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (80 gram paket çikolata da kullanabilirsiniz)
Haşhaşlı muhallebisi için;
- Hazırlanan muhallebinin yarısı
- 1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
Vişneli sos için;
- 3 su bardağı vişne suyu
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- Varsa dondurulmuş vişne taneleri (isteğe bağlı)
3 Renkli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için süt,şeker,un ve nişasta tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebinin içine vanilya ve tereyağ eklenip son sefer karıştırılır.
- Muhallebi iki farklı kaba alınıp bölünür.
- Bir kısma mavi haşhaş eklenip karıştırılır.
- Diğer kısma sürülebilir çikolata eklenip karıştırılır.
- Kuplara sırayla muhallebi konulur ve soğumaya bırakılır.
- Vişneli sos için vişne suyu, şeker ve nişasta tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
- Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür.
3 Renkli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
