3 Renkli Sütlü Tatlı

3 Renkli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çikolatalı muhallebisi için;

  • Hazırlanan muhallabinin yarısı
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (80 gram paket çikolata da kullanabilirsiniz)

Haşhaşlı muhallebisi için;

  • Hazırlanan muhallebinin yarısı
  • 1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş

Vişneli sos için;

  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Varsa dondurulmuş vişne taneleri (isteğe bağlı)

3 Renkli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için süt,şeker,un ve nişasta tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
  2. Pişen muhallebinin içine vanilya ve tereyağ eklenip son sefer karıştırılır.
  3. Muhallebi iki farklı kaba alınıp bölünür.
  4. Bir kısma mavi haşhaş eklenip karıştırılır.
  5. Diğer kısma sürülebilir çikolata eklenip karıştırılır.
  6. Kuplara sırayla muhallebi konulur ve soğumaya bırakılır.
  7. Vişneli sos için vişne suyu, şeker ve nişasta tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
  8. Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür.

3 Renkli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatası
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Patatesli Omlet
Mor Rüya (Lahana Salatası)
Sıcak Bulgur
Tam Ölçülü Sömelek Köfte
Hdabla | © 2025 |