Kıymalı Yaprak Sarması

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yaprak
  • 1/2 (yarım) kilo kıyma
  • 3 .5 su bardağı pirinç
  • 3 adet soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane limon
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • Pulbiber
  • Sumak
  • Karabiber
  • Nar ekşisi
  • 1..5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Yeterince su

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben salamura yaprak kullandım. Bir saat yaprakları sıcak suda beklettim ki tuzu alınsın.
  2. Bu ortada evvel kıymayı kavurdum.
  3. Sonra içine ince ince kıydığım soğanı ekledim. Sonra salçaları.
  4. En son pirinci sırasıyla ekledikçe kavurdum.
  5. Sonra baharatlarımı ekledim.
  6. En son nar ekşisi ve taze maydanozlarımı ekledim.
  7. Bir bardak da su koydum.
  8. Ben pirincini kavuruyorum.
  9. Sarmalarımızı uygun tencereye yerleştirdikten sonra üzerine çıkana kadar su ek ettim.
  10. Dilimlediğim limonları üzerine yerleştirip kısık ateşte pişirdim. Afiyet olsun.

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırşık
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)
Müceddere (Kilisyöresi/ Mastershef)
Anne Sütlacı (Nişastasız)
Şekerpare
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Hdabla | © 2025 |