Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası

Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 -10 tane but (veya 1 tane göğüs)
  • 4 ,5- 5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yahut 3 tane acı kuru biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Not :tuzunu ve acısını damak tadınıza nazaran ayarlayınız

Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuğu suda haşlayınız.
  2. Sonra 3 yemek kaşığı unu ,tereyağı ve sıvı yağını tencereye koyup rengi pembeleşinceye kadar kavurunuz.
  3. Daha sonra üzerine salçayı koyunuz suyunu ve baharatlarını da ekleyip kaynamaya bırakınız.
  4. Kıvam aldıktan sonra haşlamış olduğunuz tavuğu dilediğiniz büyüklükte parçalayıp bir -iki taşım kaynatınız. Çorbanız hazırdır afiyet olsun.

Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nişastasız Kurabiye Tarifi
Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik)
Sömelek Köfte (Az Ölçülü)(Videolu)
Waffle
Papaz Yahnisi
Proteinli Pankek
Hdabla | © 2024 |