Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası

Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 8 -10 tane but (veya 1 tane göğüs)
- 4 ,5- 5 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yahut 3 tane acı kuru biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Not :tuzunu ve acısını damak tadınıza nazaran ayarlayınız
Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğu suda haşlayınız.
- Sonra 3 yemek kaşığı unu ,tereyağı ve sıvı yağını tencereye koyup rengi pembeleşinceye kadar kavurunuz.
- Daha sonra üzerine salçayı koyunuz suyunu ve baharatlarını da ekleyip kaynamaya bırakınız.
- Kıvam aldıktan sonra haşlamış olduğunuz tavuğu dilediğiniz büyüklükte parçalayıp bir -iki taşım kaynatınız. Çorbanız hazırdır afiyet olsun.
Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




