Papaz Yahnisi

Papaz Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 25 adet arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Papaz Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağ ve zeytinyağı eritilir.
  2. Kuşbaşı etler ek edilir ve suyu çekinceye kadar pişirilir.
  3. Soğanlar ve ince kıyılmış sarımsaklarla sotelenme devam eder.
  4. Domates rendesi ve salça ek edilerek, karıştırılır.
  5. Üzerine sirke, tüm baharatlar eklenir.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir. Yarım saat pişirilir.

Papaz Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Katkısız Pembe Muhallebi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Patatesli Poğaça
Kadife Poğaça (Sütsüz)
Kakaolu Islak Kurabiye
Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tarifi
Yalancı Boşnak Mantısı
Hdabla | © 2025 |