Bol Ekşili Kuru Dolma

Bol Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 35 adet kadar patlıcan biber kurusu
- 2 büyük uzunluk soğan
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
Bol Ekşili Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kaynar su da patlıcanlar 10 dk kadar haşlanır üzerine biberler ek edildikten sonra 10 dk daha haşlanır.
- Soğanlar orta irilikte doğranır yarım su bardağı zeytinyağı ve kavrulur orta ateşte yaklaşık 5 dakika kavrulan soğanın üzerine salçalar ek edilir ve 2-3 dakika kavrulur .
- Üzerine pirinç, nane, sumak, tuz ek edilir.
- Yarım su bardağı kadar su ek edilir ve pişirilir.
- Suyunu çeken iç dinlendirilir ve soğuyunca dolmalar çok dolu olmadan doldurulur ve ağzı yapıştırılarak kapatılır.
- Üzerine 2 su bardağı su yarım su bardağı zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edildikten sonra denetimli bir halde kısık ateşte pişirilir.
- Yaklaşık 1 saat sürüyor suyu denetim edilir suyu azaldıkça az az sıcak su ek edebilirsiniz.
Afiyet olsunnnn🥳🥳.
Bol Ekşili Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
