Bol Ekşili Kuru Dolma

Bol Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 35 adet kadar patlıcan biber kurusu
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Bol Ekşili Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kaynar su da patlıcanlar 10 dk kadar haşlanır üzerine biberler ek edildikten sonra 10 dk daha haşlanır.
  2. Soğanlar orta irilikte doğranır yarım su bardağı zeytinyağı ve kavrulur orta ateşte yaklaşık 5 dakika kavrulan soğanın üzerine salçalar ek edilir ve 2-3 dakika kavrulur .
  3. Üzerine pirinç, nane, sumak, tuz ek edilir.
  4. Yarım su bardağı kadar su ek edilir ve pişirilir.
  5. Suyunu çeken iç dinlendirilir ve soğuyunca dolmalar çok dolu olmadan doldurulur ve ağzı yapıştırılarak kapatılır.
  6. Üzerine 2 su bardağı su yarım su bardağı zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edildikten sonra denetimli bir halde kısık ateşte pişirilir.
  7. Yaklaşık 1 saat sürüyor suyu denetim edilir suyu azaldıkça az az sıcak su ek edebilirsiniz.

Afiyet olsunnnn🥳🥳.

Bol Ekşili Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Tahinli Muhallebi
Pirinç Pilavı
Şerit Poğaça
Ödem Atan Sabah Çayı (Haftada 1,5-2 Kg)
Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi (İster Sahura İster İftara)
Hdabla | © 2024 |