Beşamel Soslu Patatesli Tavuk

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Tavuk sote için:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz,
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine:

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup, yuvarlak dilimler keselim.
  2. Patatesleri bir kaba alıp, içine yağı ve göz kararı baharatları ek edip karıştıralım.
  3. Daha sonra patatesleri tepsimize dizelim 200 derecede 20 dk kadar pişirelim.
  4. Tavuk sote için; tavukları küp küp doğrayalım.
  5. Tavaya sıvı yağı ek edip, tavukları ekleyelim 10 dakika kadar pişirelim.
  6. Daha sonra tereyağı ekleyip, eritelim ve salçaları ile baharatları ek edip karıştıralım.
  7. 1 çay bardağı kadar su ek edelim ve tavanın ağzı kapalı formda kısık ateşte pişirelim.
  8. Fırından çıkardığımız patateslerimizin üzerine sotelediğimiz tavuğu yayalım ve bir kenara alalım.
  9. Beşamel sosu için; tereyağını eritip, içine un ek edip çırpalım.
  10. Sütü ek edip devam çırpalım kaynayınca tuz ve kara biberi ek edelim.
  11. Beşamel sosu tavuk sotenin üzerine yayalım ve rendelenmiş peyniri üzerine serpelim.
  12. 200 derecede peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yaz Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti
Peynirli Çıtır Börek
Soslu Kuşkonmaz Haşlama
Portakallı Muhallebi (12+ Ay)
Atom Kurabiye
İçli Köfte En Kolay Hali
Hdabla | © 2025 |