Beşamel Soslu Patatesli Tavuk

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Tavuk sote için:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz,
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, yuvarlak dilimler keselim.
- Patatesleri bir kaba alıp, içine yağı ve göz kararı baharatları ek edip karıştıralım.
- Daha sonra patatesleri tepsimize dizelim 200 derecede 20 dk kadar pişirelim.
- Tavuk sote için; tavukları küp küp doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağı ek edip, tavukları ekleyelim 10 dakika kadar pişirelim.
- Daha sonra tereyağı ekleyip, eritelim ve salçaları ile baharatları ek edip karıştıralım.
- 1 çay bardağı kadar su ek edelim ve tavanın ağzı kapalı formda kısık ateşte pişirelim.
- Fırından çıkardığımız patateslerimizin üzerine sotelediğimiz tavuğu yayalım ve bir kenara alalım.
- Beşamel sosu için; tereyağını eritip, içine un ek edip çırpalım.
- Sütü ek edip devam çırpalım kaynayınca tuz ve kara biberi ek edelim.
- Beşamel sosu tavuk sotenin üzerine yayalım ve rendelenmiş peyniri üzerine serpelim.
- 200 derecede peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













