Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu isteğe bağlı
  • Kaynar su

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 su bardağı pirinçi derin bir kaba alıp ıslatalım güzelce yıkayalım pirinçin nişastası gidene kadar. (pirinçin suyu duru olana kadar yıkayalım).
  2. Yıkadığımız pirinçi 10 dakika kadar suda bırakalım.
  3. 10 dakika geçtikten sonra pirinçin suyunu süzelim.
  4. Ocağımıza, tenceremizi koyalım. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim. Pirinçi tenceremizin içine koyalım kavurmaya başlayalım pirinç tenceremizin içinde tek tek olana kadar kavuralım.
  5. Kavurduğumuz pirinçe tuzu ve bulyonu ekleyelim ve kavuralım.
  6. Pirincin üzerini geçene kadar sıcak suyu koyalım tenceremizin kapağını kapatıp pirinçimizin suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun :).

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sigara Böreği (Büyük Porsiyon)
Tavuklu Güveç
Keto Ekmek
Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tarifi
Soğuk Türk Kahvesi
Sakız Gibi İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |