Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi (İster Sahura İster İftara)

Ispanaklı Sodalı Börek Tanımı (İster Sahura İster İftara) İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç gereci için;

  • 1 kilo ıspanak ( ölçüsü azaltıp çoğaltabiliriz)
  • 1 küçük kase peynir
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz ( ölçüsü damak tadına nazaran değişebilir)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Ispanaklı Sodalı Börek Tanımı (İster Sahura İster İftara) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkayıp kuruttuğumuz ıspanağı doğrayalım.
  2. Geniş bir kase içerisine alalım öteki taraftan yemeklik doğranmış soğanı biraz yağ ile kavurduktan sonra ıspanağın üzerine ek edelim .
  3. Tuz ve biber de ekleyip güzelce karıştırıp bir kenara alalım.
  4. Böreğimizi yapmak için fırın tepsisini yağlayalım.
  5. Yufkaları kırışık bir formda tepsiye yayalım süt ve sodalı sosu yufkaların her tarafına gelecek biçimde güzelce sürelim .
  6. Orta kata iç materyalini yayıp tekrar yufka ile kapatalım ve sosumuzu da eşit biçimde yayıp en üst kata gelince kenarları içe gelecek halde kapatıp çatal ile üzerinde küçük delikler açıp, yada dilimleyip kalan süt soda yağ karışımını üzerine döküp, üç saat kadar dinlendirin.
  7. Yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu ile süsleyip, 180 derecede pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. ( vaktiniz varsa üç saat dinlendirin yoksa şayet bir saat kadar dinlendirip pişirebilirsiniz )

Afiyet olsun.

Ispanaklı Sodalı Börek Tanımı (İster Sahura İster İftara) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Anne Kurabiyesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Bezelye Yemeği
Milföy Kuruvasan
Bol Soslu Sade Kek
Kavonozda Porsiyonluk Kek
Lezzeti Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet