Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia

Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
- ️5 su bardağı süt
- ️4 yemek kaşığı un
- ️100 ml krema (yarım kutu)
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- ️1 pk vanilya
- ️1 adet yumurta
- ️1 paket bebe bisküvisi
- ️Dut kurusu (isteğe bağlı)
- ️Böğürtlen yahut çilek (isteğe bağlı)
Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye 1 lt sütü alalım.
- 4 yemek kaşığı unu, 1 su bardağından biraz az şekeri, 1 yumurtayı,100 ml yani yarım paket süt kremasını ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi yoğunlaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alarak 1 paket vanilya ekleyelim karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta bir küçük paket yani 200 gram bebe bisküvisini ezelim.
- 1 çay bardağı kadar dut kurusunu rondodan geçirip bisküvi ile karıştıralım.
- Şimdi istediğimiz sıra ile bisküvili dut karışımını, muhallebilerimizi ve ortaya da böğürtlen reçelimi süzerek tane tane böğürtleni kullandım.
- Dondurma kuplarına sırayla dolduralım.
- Resimdeki üzere süsleyip bir kaç saat dolapla dinlendirelim.Sonra servis yapılabilir.
Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



