Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia

Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

  • ️5 su bardağı süt
  • ️4 yemek kaşığı un
  • ️100 ml krema (yarım kutu)
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • ️1 pk vanilya
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 paket bebe bisküvisi
  • ️Dut kurusu (isteğe bağlı)
  • ️Böğürtlen yahut çilek (isteğe bağlı)

Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye 1 lt sütü alalım.
  2. 4 yemek kaşığı unu, 1 su bardağından biraz az şekeri, 1 yumurtayı,100 ml yani yarım paket süt kremasını ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alarak 1 paket vanilya ekleyelim karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Diğer tarafta bir küçük paket yani 200 gram bebe bisküvisini ezelim.
  5. 1 çay bardağı kadar dut kurusunu rondodan geçirip bisküvi ile karıştıralım.
  6. Şimdi istediğimiz sıra ile bisküvili dut karışımını, muhallebilerimizi ve ortaya da böğürtlen reçelimi süzerek tane tane böğürtleni kullandım.
  7. Dondurma kuplarına sırayla dolduralım.
  8. Resimdeki üzere süsleyip bir kaç saat dolapla dinlendirelim.Sonra servis yapılabilir.

Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Tatlısı Meyveli Parfe Tarifi (Videolu)
Cheesecake
+5 Ay Bebek Öğünü
Yoğurtlu Kişnişli Tel Şehriye Çorbası
Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu)
Kupta Tiramisu (Hem Pratik Hem Lezzetli)
Hdabla | © 2024 |